10 LUCRURI PE CARE AR TREBUI SĂ LE FACI ÎNAINTE DE CRĂCIUN

Crăciunul este o sărbătoare anuală care aduce cu ea multe tradiții și obiceiuri care se respectă și astăzi în viața satului. Multe din aceste tradiții înveselesc și aduc o atmosferă plăcută de sărbătoare și la orașe.
Perioada pregătirilor pentru Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Orașele primesc haine de poveste, totul în jur este plin de luminițe. Se aud sunete de colinde și râsete de copii ce așteaptă cu nerăbdare venirea moșului.

Toată lumea este cuprinsă de atmosfera de Crăciun, orașele și satele, copiii și bătrânii.
Noi îți sugerăm 10 lucruri pe care să le faci înainte de Crăciun. Sărbătoarea Crăciunului aduce liniște și pace, stresul cotidian dispare parcă pentru câteva zile, așadar profită din plin de ele.

Crăciunul reunește familiile și prietenii. Alături de ei poți face pregătirile pentru Crăciun.

1. Vinul fiert este un deliciu dacă este condimentat cu scorțișoară și este ideal a fi consumat în zilele reci lângă focul șemineului.

2. Vizionează un film de Crăciun alături de cei dragi și petrece o seară minunată alături de ei așa ca în copilărie.

3. Tăierea porcului înainte de Crăciun este o tradiție veche care se respectă în toate zonele din România. În ziua de Ignat sau Sfântul Ignat se tăia porcul din care se preparau diferite mâncăruri tradiționale care se pregătesc și astăzi.

4. Preparate tradiționale. Câteva dintre preparatele tradiționale care se prepară și astăzi din carnea de porc sunt cârnații, cartaboșul, jumările, untura de porc, slănina, pateul.

5. Răsfață-te cu o ceașcă mare de ciocolată caldă. Parfumul acesteia îți va umple întreaga casă și te va duce cu gândul la dimineața de Crăciun.

6. Decorațiunile de iarnă le poți realiza chiar tu din fructe uscate, nuci, mere. Casa și bradul vor primi un aspect autentic, rustic.

7. Nu uita de cei dragi, cu siguranță, nici ei nu vor uita de tine, cumpără un mic cadou sau chiar o felicitare prin care să-i surprinzi.

8. Prepară delicatese și mâncăruri tradiționale pentru ca nimic să nu lipsească de pe masa de Crăciun. Cozonacii și sarmalele sunt vedetele mesei în perioada Crăciunului.

9. Atmosfera de Crăciun nu poate să existe fără bradul de Crăciun. Cumpără un brad sau împodobește-l împreună cu cei dragi ție.

10. Nu uita, în seara de ajun adună-ți prietenii și pornește la colindat. Cu siguranță va fi distractiv și chiar o surpriză pe care o poți face cunoscuților, în plus îți vei aduce aminte de copilărie.

Sursa: petry

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: , ,