1. An de an, foarte mulți pelerini obișnuiesc să meargă la Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. De asemenea, bisericile ortodoxe așteaptă cu ușile deschise credincioșii, pentru a participa la slujbe.
2. În ziua în care este sărbătorită Sfânta Parascheva, credincioșii nu mănâncă fructe închise la culoare, pentru că ele amintesc de sacrificiul martiric. De altfel, aceștia nu au voie să mănânce nimic până la ora 12, când se termină slujba închinată Sfintei în biserici. În caz contrar, ei vor avea probleme cu stomacul, mai ales dacă au consumat produse care nu sunt de post.
3. Oricât ar fi de frig, credincioșii nu trebuie să aprindă focul în case deoarece se spune că adevărata credință trebuie să le încălzească sufletele în această zi de sărbătoare.
4. Credincioșii care respectă vechile tradiții respectă și o serie de obligații spirituale. Așadar, în această zi ei nu au voie să facă niciun fel de treburi.
MAI POȚI CITI ȘI Cea mai PUTERNICĂ RUGĂCIUNE către Sfânta Parascheva. Oamenii spun că FACE MINUNI și te scapă de NECAZURI
5. De Sfânta Parascheva românii încep pregătirile pentru iarnă, astfel că merg să își cumpere cojoace şi pături din piață.
6. Astăzi, 14 octombrie, credincioșii fac rugăciuni către Sfânta Cuvioasă Parascheva, pentru o viață mai curată și mai bună.