Ați observat vreodată cum în Biblie este scris că bărbații urcă mereu în munți pentru a vorbi cu Domnul?

Cu toate acestea în Scripturi aproape niciodată nu citești de femei care merg la munte, și știm de ce – nu?

Pentru că femeile erau prea ocupate de menținerea vieții; nu au putut abandona copii, mese, case, focuri, grădini și alte o mie de responsabilități pentru a face posibilă urcarea lor în munți.
Am vorbit zilele trecute cu o prietenă spunându-i că, femeie modernă fiind, simt că nu sunt niciodată suficient de „liberă” de responsabilitățile mele, niciodată într-o liniște suficientă sau loc suficient de Sfânt pentru a avea tipul de comuniune cu Dumnezeu.

Răspunsul ei m-a copleșit:

„De aceea Dumnezeu vine la femei. Bărbații trebuie să urce pe munte pentru a-L întâlni pe Dumnezeu, dar Dumnezeu vine la femei oriunde s-ar afla”.
Mă gândesc la cuvintele ei de câteva săptămâni și am căutat în Biblia mea să văd dacă ceea ce a spus ea este adevărat.

Dumnezeu vine la femei unde sunt ele când își fac lucrurile obișnuite, munca de zi cu zi.
Le întâlnește la fântâni unde scot apă pentru familiile lor, în casele lor, în bucătăriile lor, în grădinile lor.

El vine la ele în timp ce stau lângă paturile bolnavilor, la cele ce nasc, îngrijesc persoanele în vârstă, și fac ritualurile de doliu și înmormântare necesare.
Chiar și la mormântul gol, Maria a fost prima care a asistat la Învierea lui Hristos. Era acolo pentru că făcea corvoada feminină de a pregăti corect trupul lui Hristos pentru înmormântare.
În aceste aparent banale sarcini obișnuite, aceste femei din Scripturi s-au trezit față în față cu Divinitatea.

Așadar, dacă – la fel ca mine – începi vreodată să te plângi de faptul că nu ai atât de mult timp să petreci în munți cu Dumnezeu pe cât ți-ai dori, amintește-ți că Dumnezeu vine la femei. El știe unde suntem și poverile pe care le purtăm.

El ne vede și, dacă ne deschidem ochii și inimile, Îl vom vedea chiar și în cele mai obișnuite locuri și în cele mai obișnuite lucruri.

Heather Farrell – God Comes to Women

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,