Când începe Postul Crăciunului 2020?

Postul Crăciunului 2020

Calendarul Ortodox ne arată că în 2020 Postul Crăciunului începe la jumătatea lunii noiembrie, mai exact, pe data de 15 noiembrie. Acest post se va încheia în 24 decembrie.

Lasatul Secului pentru Postul Crăciunului 2020

Lasatul Secului pentru Postul Crăciunului 2020 are loc în seara Sfântului Filip, pe data de 14 noiembrie.

În perioada postului nu se organizează nici nunți, nici botezuri.

În Postul Crăciunului, credincioșii trebuie să consume mâncăruri de posta adică fără carne, brânză și ouă. Lunea, miercurea și vinerea se consumă mâncare fără ulei și fără vin. Dacă în zilele de luni, miercuri și vineri Biserica Ortodoxă prăznuiește vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră, creștinii pot consuma untdelemn și vin, iar dacă hramul bisericii sau vreo sărbătoare în calendar cu cruce roșie, atunci se face dezlegarea și la pește.

Postul Crăciunului trebuie ţinut cu stricteţe

Postul Nasterii Mantuitorului sau Postul Craciunului, asa cum este cunoscut de catre toti credinciosii, este tinut cu strictete de credinciosii in intreaga lume.

Postul Craciunului inchipuie ajunarea timp de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, dar si postul patriarhilor din Vechiul Testament.

In ziua de Ajunul Crăciunului se mananca seara si doar: grau fiert indulcit cu miere, covrig, turte din faina si poame cu seminte.

Filed under: SarbatoriTagged with: ,