Care este efectul care trebuie obținut prin rugăciune?

Oamenii sunt capabili să urmeze practica rugăciunii și să înțeleagă semnificația rugăciunii, dar efectul care trebuie obținut prin rugăciune nu este o chestiune simplă. Rugăciunea nu înseamnă să urmezi o serie de formalități sau de proceduri ori să reciți cuvintele lui Dumnezeu, altfel spus, rugăciunea nu înseamnă să repeți papagalicește niște cuvinte și să îi copiezi pe alții.

 În rugăciune, trebuie să-ți dăruiești inima lui Dumnezeu, împărtășind cuvintele din inima ta cu Dumnezeu, astfel încât să fii atins de Dumnezeu. Dacă vrei ca rugăciunile tale să fie eficiente, atunci ele trebuie întemeiate pe citirea de către tine a cuvintelor lui Dumnezeu. Doar dacă te rogi folosind cuvintele lui Dumnezeu vei putea primi mai multă iluminare și cunoaștere rațională. Știi că o rugăciune este adevărată doar dacă ea vine dintr-o inimă care tânjește după poruncile date de Dumnezeu și dacă tu dorești să îndeplinești aceste porunci; astfel vei putea să urăști tot ceea ce Dumnezeu urăște, pe baza a ceea ce vei cunoaște, și vei ști cu claritate adevărurile explicate de Dumnezeu.

Să dai dovadă de hotărâre și de credință și de cunoaștere și să ai o cale prin care să practici după ce te rogi – doar aceasta este adevărata rugăciune și doar o astfel de rugăciune poate fi eficientă. Dar rugăciunea trebuie construită pe temelia desfătării cu cuvintele lui Dumnezeu și comuniunea cu Dumnezeu, în cuvintele Lui, inima ta putând să-l caute pe Dumnezeu și să fie împăcată înaintea lui Dumnezeu. O asemenea rugăciune a atins deja punctul adevăratei comuniuni cu Dumnezeu.

Filed under: Uncategorized