Ce e bine să faci de Sfânta Parascheva ca să-ți meargă bine tot restul anului

Ce e bine să faci de Sfânta Parascheva

Ziua de 14 octombrie este una extrem de importantă pentru credincioșii din întreaga țară, întrucât Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Parascheva, cunoscută ca o mare făcătoare de minuni și ocrotitoare a Moldovei.

Fiind vorba despre una dintre cele mai populare sfinte ale calendarului ortodox, de ziua Cuvioasei Parascheva este bine să împarți mâncarea cu semenii tăi aflați în nevoie. Ai grijă, însă, ce bucate le oferi întru pomenirea celor trecuți în neființă, pentru că, potrivit datinilor creștine, aceștia nu trebuie să primească poame cu cruce, nuci, castraveti sau pepene rosu. Ideal ar fi să dai de pomană vin sau must, pâine, lipie, ori grâu uscat, mai ales că ne aflăm în sezonul toamnei.

MAI POȚI CITI ȘI Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Totodată, dacă ești pe cale să devii mămică, împarte mâncarea cu copiii sărmani și astfel vei avea parte de o naștere ușoară, lipsită de dureri, iar copilul va crește frumos și sănătos. În plus, potrivit datinilor străvechi, aduce ghinion să coși, să calci, să faci mâncare, sau orice alte treburi în gospodărie, așa că evită cu desăvârșire astfel de sarcini.

Filed under: SarbatoriTagged with: