Ce se întâmplă cu celulele mamelor însărcinate…

„Când mamele sunt însărcinate, celulele bebelușului migrează în sângele lor și apoi se învârt înapoi în bebeluș, se numește „microchimerism fetal-maternal”. ⁠ ⁠

Timp de 41 de săptămâni, celulele circulă și se îmbină intr-un circuit permanent, iar după nașterea bebelușului, multe dintre aceste celule rămân în corpul mamei, lăsând o amprentă permanentă în țesuturile, oasele, creierul și pielea mamelor, rămând acolo timp de un deceniu. Fiecare copil pe care îl are o mamă după aceea, va lăsa o amprentă similară in corpul ei.

Chiar dacă o sarcină nu ajunge la termen complet sau dacă faci avort, aceste celule tot migrează în sânge.

Cercetările au arătat că dacă inima unei mame este rănită, celulele fetale se vor grăbi la locul rănirii și se vor transforma în diferite tipuri de celule specializate în repararea inimii.
Bebelușul ajută la repararea mamei, în timp ce mama construiește copilul.
Cât de tare e asta?

Acesta este adesea motivul pentru care anumite boli dispar în timp ce femeile sunt însărcinate.

Este incredibil cum corpurile mamelor protejează copilul cu orice preț, iar bebelușul protejează și reconstruiește mama înapoi – astfel încât bebelușul să se dezvolte în siguranță și să supraviețuiască.

Gândește-te o clipă la poftele nebune. Ce a fost mama deficitară de i-a făcut bebelușul să poftească?

Studiile au arătat, de asemenea, celule de la un făt în creierul unei mame la 18 ani după ce a născut. Cât de uimitor este asta? ”

Dacă ești mamă știi cum îți poți simți intuitiv copilul chiar și atunci când nu este acolo… Ei bine, acum există dovada științifică că mămicile le poartă ani și ani chiar și după ce le-au născut.

Mi se pare atât de frumos.”

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,