Citește azi, 1FEBRUARIE, Rugăciunea scurtă a Sfântului Ipatie pentru a fi ferit de boală și necazuri

”Mucenicul Tău, Doamne, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, apără-ne de boală și ferește-ne de necazuri, Hristoase Dumnezeule.

Te laud pe tine, Sfinte Mucenice Ipatie, ca pe o slugă a dumnezeiescului Cuvânt şi laudă a mucenicilor. Pentru aceasta dăruieşte-mi mie curăţire şi tămăduire de bolile rele, prin rugăciunile tale.

Sfeşnic prealuminat te-ai făcut celor ce s-au nevoit împreună cu tine, povăţuindu-i la lumina dumnezeieştilor cărări, ale desfătării celei de acolo.

Înălţându-ţi după gând dorirea sufletului cea dumnezeiască, cu îndrăzneală ai alergat de bunăvoie către focul cel al tiranului şi ai fost păzit cu roua Duhului, împreună cu pruncii, viteazule purtătorule de chinuri.

Cu focul împreunându-te nici acum nu te-ai ars, o Sfinte Mucenice Ipatie, viteazule, pătimitorule, căci ai avut rouă de la Dumnezeu, care te răcorea. Pentru aceasta veselindu-te, ai săvârşit nevoinţele cele mai presus de fire, cu sfinţii tineri, cu care dimpreună adu-ţi aminte de noi, trimite-ne sănătate și ferește-ne de necazuri,

Amin!”

Filed under: Rugaciunea zileiTagged with: ,