CRED ÎN HRISTOS – MÂNTUITORUL LUMII

<< Prin Sângele și Rănile lui Iisus Hristos, noi toți ne-am vindecat. >>

Spune cu anticipare (adică cu credința de mai înainte de a se împlini totul pentru absolut toți, având toată încrederea în Pronia lui Dumnezeu cu lumea întreagă) Biserica lui Hristos în textele minunate din cultul ei.

Lumea întreagă a omenirii este Biserica lui Hristos, dar lumea întreagă încă nu știe aceasta, fiind îmbolnăvită de păcat, prin care se încețoșează mintea și se pervertește voința. Dar lumea întreagă, la plinirea vremii, prin Pronia lui Dumnezeu, va deveni în întregime Mireasa lui Hristos în Împărăția Lui, pentru care El din iubire nemărginită S-a Jertfit, a murit și a înviat, pentru ca să fie Una așa cum Una sunt Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Pentru că nu există nici un fel de argument teologic prin care o persoană umană are dreptul să se gândească la mântuirea sa, în timp ce se gândește la nemântuirea altcuiva.

Și aceasta din două motive mari și absolute :

  1. SMERENIA.

2. IUBIREA.

Că nu ești deloc smerit dacă te poți gândi la posibilitatea mântuirii tale, pentru anumite fapte bune, în timp ce te gândești la imposibilitatea mântuirii altuia, pentru anumite fapte rele.

Și nu ai iubire adevărată și milă adevărată dacă îți poți permite să te gândești cu suportabilitate, ca posibilitate, la chinurile fără de sfârșit măcar și ale unui singur suflet de om, care e frate cu tine, fiind creat de același Tată Ceresc ca și tine.

Citește și Maica Siluana Vlad: Dacă vrei să fii îndrăgostit toată viața și să trăiești ca un îndrăgostit, îndrăgostește-te de Dumnezeu

Să-l iubim pe Bunul Dumnezeu pur și simplu de dragul Lui, din Recunoștință, că ne-a adus de la neființă la ființă și nu din dorință egoistă de răsplătire sau din frică de pedeapsă !!!

Iubirea alungă frica.

Iubirea curată de Dumnezeu ne face mai buni unii cu alții, fără a ne compara unii cu alții. Nu suntem mai buni ca alții, ci suntem cu toții copiii iubiți ai lui Dumnezeu.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: