De ce Dumnezeu îi dă fiecărui om câte un înger păzitor, de vreme ce El Însuşi ne poate ocroti?

Faptul că Dumnezeu rânduiește fiecăruia înger păzitor arată grija deosebită a lui Dumnezeu pentru făptura Sa și trebuie să-I fim recunoscători pentru aceasta.

Părinte, de ce Dumnezeu îi dă fiecărui om câte un înger păzitor, de vreme ce El Însuși ne poate ocroti?

Faptul că Dumnezeu rânduiește fiecăruia înger păzitor arată grija deosebită a lui Dumnezeu pentru făptura Sa și trebuie să-I fim recunoscători pentru aceasta. Îngerii ocrotesc în mod deosebit pe copiii cei mici și încă cu câtă grijă îi păzesc!

Odată, o mamă a luat împreună cu ea la ogor pe pruncul ei. După ce l-a alăptat, l-a pus în leagăn și s-a dus să lucreze. După puțină vreme, s-a întors la copil și s-a înspăimântat de cele pe care le-a văzut. Copilul ținea în mână un șarpe și se uita la el. Ce se întâmplase? După ce l-a alăptat pe copil, rămăsese puțin lapte în jurul guriței lui. Un șarpe, mirosind laptele, s-a dus și a început să-l lingă, iar copilul l-a prins cu mânuța sa și nu-i dădea drumul. Văzând mama acestea, a început să strige. Copilul, speriindu-se, a dat drumul șarpelui și acesta a fugit. Iată cum Dumnezeu îi păzește pe copii.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Viața de familie, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 129-130)

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,