Dumnezeu să binecuvânteze copiii noştri, pentru că pe noi ne-a binecuvântat deja cu ei

Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj.


Da, asta e!


Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.


A pierde? Cum? Nu e al nostru?


A fost doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noştri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înşişi, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor.

Orice copil care apare pe lume este un dar al lui Dumnezeu si, ca atare, o minune. Toate lucrurile ce apar in lume spre folosul oamenilor sunt daruri ale lui Dumnezeu si, ca atare, minuni, nepatrunse deplin. Dar copilul ca omul incepator este un dar si o minune mai presus de ele.

Nu este suficient doar să ne iubim copiii, este foarte important ca aceștia să audă, să simtă, să trăiască iubirea asta. Iar premisa necesară este să ne iubim pe noi înșine și să depunem efortul conștient de a ne cultiva noi înșine sentimentul apartenenței, alături de copiii.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: , ,