La noapte, Cerul se deschide și se îndeplinesc dorințe. Ce trebuie să faci.

Cerul se deschide și se îndeplinesc dorințe

Potrivit traditiilor, in aceasta noapte se deschid Cerurile si se indeplinesc dorinte.

Ce trebuie sa faci

Gospodina casei trebuie sa mimeze ca da cu matura si scoate gunoiul la miezul noptii, din casa spre afara si invers. Cand da cu matura catre afara se zic urmatoarele cuvinte:

“Nu dau gunoiul afara, dau saracia, necazul, boala, ura, gandul rau, pizmasia si toate cele necurate”

Cand dai dinspre afara catra casa se spun urmatoarele cuvinte.

“Nu bag gunoiul in casa, bag bunastarea, linistea, sanatatea, imtelegerea, armonia, credinta, gandurile bune”

Totul de repeta de trei ori, de trei ori maturi dispre casa spre afara si de trei ori invers.

Dupa acest ritual se spune rugaciunea catre Sfantul Ilie

“Ne rugam tie, Sfant Ilie, cel care ai fost ridicat la cer intr-un car de foc, invrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului in timpul Schimbarii Lui la Fata, acum salasluind in lacasurile Raiului si stand in fata tronului Imparatului ceresc, auzi-ne pe noi, pacatosii si nevrednicii, care in ceasul acesta stam in fata sfintei tale icoane si cu umilinta alergam catre mijlocirea ta.

Roaga-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, sa ne dea noua duhul pocaintei, al izbavirii de pacate, si cu Atotputernica Sa bunavointa sa ne ajute sa ne indepartam din calea pacatului, indrumandu-ne spre lucrul bun. Sa mijlocesti pentru noi Sfinte Ilie sa fim sanatosi, noi, copiii si parintii nostri.

Sa ne ajuti sa fim de folos aproapelui nostru cand acesta este la ceas de boala, de cumpana sufleteasca si sufocat de datorii. Ne rugam tie, Prorocule Facator de Minuni, sa-i indepartezi din calea noastra si a familiei noastre, pe cei care nu tin seama de randuielile Sfintei Biserici si de poruncile Domnului. Amin!”.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: