Locuri din România pe care oamenii le considera locuri făcătoare de minuni

Locuri din România pe care oamenii le considera locuri ,,minuni”.

Peştera Muierilor

Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii de pe teritoriul ţării noastre, situat în comuna Baia de Fier, din judeţul Gorj, scobit de vreme în pântecul muntelui de calcar de lângă râul Galbenul, este Peştera Muierilor. Vorbeşte lumea că în acest loc s-ar vindeca boli şi s-ar înfăptui miracole. S-a auzit despre această bijuterie din piatră peste mări şi ţări, căci umblă zvonul că în interiorul ei femeile ce nu pot avea copii, capătă darul procreerii. Mai mult, cum păşeşti înăuntru, de eşti oboist, prinzi vigoare şi chef de viaţă. Astmul, diabetul, reumatismul, depresia, insomnia, dereglările hormonale dispar ca prin minune după câteva ceasuri în Peştera Muierilor. Se mai spune că şi cele mai puternice farmece de dragoste şi de moarte se fac cu apa care se prelinge pe stalactitele din peşteră.

Crucile “de leac” de la Dervent

Pe malul drept al Dunării, la vreo 20 de kilometri de Călăraşi, aproape de paradisul antic de la Vicina, din cetatea “Păcuiul lui Soare”, se înalţă cu semeţie un loc binecuvântat, încărcat cu o puternică forţă spirituală, Mânăstirea Dervent. Se spune că pe aceste meleaguri s-ar fi săvârşit, decenii la rând, fapte miraculoase. Credinţa din sufletele celor ce s-au rugat la “crucile de leac” le-a adus multora vindecarea, lăsând în urmă cârjele de care s-au sprijinit vreme îndelungată, ca mărturie a tămăduirii lor. Mai mult, unele persoane au mărturisit în declaraţii oficiale, în faţa autorităţilor locale, felul în care şi-au găsit leacul bolilor la Dervent. Nu e vorba de nimic altceva decât de puterea slujbelor speciale şi a moliftelor Sfantului Vasile cel Mare, rostite cu mult har de către preoţii mânăstirii. Până şi animalele şi-au găsit vindecarea aici, iar apa din Izvorul Sfântului Andrei a ajutat nevăzători să privească lumina zilei. Minunile de la Dervent dovedesc fără strop de îndoială că Dumnezeu a întins aripi de îngeri asupra acestui loc, căci orice credincios ce a păşit o dată pragul mânăstirii, simte nevoia lăuntrică de a reveni iar şi iar.

Schitul de la Şatra Pintii

E un loc, în România, în care poate fi găsit leac până şi acolo unde descântecele şi “hapurile” nu-şi mai au rostul: Schitul Şatra lui Pintea sau Şatra Pintii, cum obişnuiesc localnicii din Ţara Lăpuşului să-l numească. Izvoarele făcătoare de minuni, din vecinătatea Târgului Lăpuş, muntele sfânt şi fântâna cu apă tămăduitoare ale haiducului Pintea apar în toate doinele vechi româneşti. Bătrânii povestesc cum apa se făcea odată “ca untu’” şi vindeca orice boală.

Izvorul tămăduitor de la Izbuc

În judeţul Bihor, la Mânăstirea Izbuc sălăsluieşte un izvor cu apă tămăduitoare. Numele mânăstirii vine de la un firicel de apă ce izvorăşte chiar în incinta lăcaşului monahal din satul Ponoarele. La Izbuc, apele izvorului curg ciudat, intermitent, la intervale de 15-30 de minute şi se transformă în leac vindecător în Vinerea Luminată. Cei ce aleg să străbată cale lungă numai pentru a simţi puterea miraculoasă a apei nu pleacă niciodată dezamăgiţi, căci oricât de gravă ar fi boala de care suferă ea îşi găseşte alinarea aici

Crucea de la Coslogeni

Ţinutul Dobrogei este bogat în locuri şi obiecte făcătoare de minuni. Unul dintre ele este şi Schitul Crucii de la Coslogeni, obiect de cult tocmai din anul 1620. De-a lungul veacurilor, oamenii care veneau aici şi se rugau primeau ajutor de la Dumnezeu. Mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai în dar, iar orbii şi-au recăpătat vederea. Lumea spune că, în timp, Sfânta Cruce ar fi crescut în înălţime. Şi numai Dumnezeu ştie cum, la zi de sărbătoare, Crucea de leac se umple de mir tămăduitor.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,