Maica Domnului ca exemplu pentru noi – părintele Teologos

Astăzi o să vorbim puțin despre Maica Domnului, dar puțin diferit o să vorbim, pentru că Maica Domnului a fost singura persoană care a ajuns la semănarea cu Dumnezeu, să știți, care a devenit dumnezeu după har, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Trebuie să știm că toți oamenii au fost făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. După chip suntem toți creați în realitate, deci chiar avem chipul, însă asemănarea cu Dumnezeu este „în potență” după cum spun Sfinții Părinți, adică putem să devenim asemănători cu Dumnezeu. La ora aceasta noi nu suntem asemănători cu Dumnezeu, pentru că suntem păcătoși. Deci uitați-vă la noi, nu putem să spunem că suntem perfecți. Suntem departe de perfecțiune.

Maica Domnului a fost singura, a fost prima persoană care a ajuns să devină dumnezeu după har, să devină dumnezeu cu ajutorul lui Dumnezeu, Persoana perfectă.
Trei lucruri perfecte

Spun Sfinții Părinți că trei lucruri le-a făcut Dumnezeu perfecte: întruparea Cuvântului, fericirea Raiului și Maica Domnului. Din această cauză Domnul nostru Iisus Hristos a fost și este exemplu pentru toți oamenii bineînțeles, în special pentru bărbați. Pe de altă parte, Maica Domnului este și ea exemplu pentru toți oamenii, dar în special pentru femei.
Și acum o să vorbim puțin despre Maica Domnului din prisma exemplului ei pentru femei.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,