Milostenia, fie ea cât de mică, Dumnezeu o răsplătește atât în lumea aceasta, cât și în lumea de dincolo

Când dăruim din munca proprie, din bani obținuți cinstit. Când dăruim fără să așteptăm să primim înapoi. Când împrumutăm și ne primim înapoi banii fără a pretinde camătă. Când dăruim din dragoste, nu din obligație. Când dăruim fără să fim văzuți de către cineva, fără să așteptăm laude. Când dăruim lucruri sau alimente bune, nu stricate, și nu pentru că nu mai avem noi nevoie de ele.

Citește și Rugăciunea cinstitei Cruci

Când nu ținem dușmănie pe nimeni. Când dăm fără regrete, fără reproșuri, fără mândrie și gând de superioritate, fără a-l jigni pe cel în cauză. Milostenia, fie ea cât de mică și indiferent în ce constă – bani, mâncare sau îmbrăcăminte, este întotdeauna primită dacă este făcută cu dragoste, iar Dumnezeu o răsplătește atât în lumea aceasta, cât și în lumea de dincolo.

 De asemenea, fapta milei sufletești este cea mai mare înaintea lui Dumnezeu pe care ar putea să o facă cineva pentru aproapele lui: să-i salveze sufletul de la necredință, din neștiință, de pe calea pieirii, să-l îndemne să se spovedească, să meargă la biserică, să nu mai facă av0rturi, sau să fure…

Filed under: Uncategorized