Minuni ale Maicii Domnului de la Bisericani

 „Au venit la Maica Domnului oameni care trebuia să meargă la operații dificile și nu știau dacă se mai întorc.

Oameni pe muchie de cuțit.

Și au văzut minuni. Le-a ajutat Dumnezeu și mâna doctorului a fost atât de bine chivernisită de harul Lui, că au reușit operațiile (pe creier, transplant de inimă etc.)”, mărturisește părintele protosinghel Serafim Mihali, starețul Mănăstirii Bisericani, cel care ne-a împărtășit câteva dintre minunile Maicii Domnului, a cărei iconiță făcătoare de minuni se găsește spre închinare în paraclisul mănăstirii.

Ofemeie ce trecuse de 40 de ani nu reușea să se căsătorească. Se ruga de ani de zile. Avea și o funcție importantă. Îmi spunea: „Părinte, mi-am pierdut orice nădejde”. Dar eu mereu o încurajam:

– Ați avut mulți băieți buni, dar v-ați încrezut în funcția pe care o aveți și ați așteptat un prinț. Acum aveți nădejde și mai faceți un pic de răbdare. Căci eu am încredere că toți cei care se roagă Maicii Domnului nu se întorc rușinați și neajutorați.

– Părinte, mi s-a spus că am cununiile legate.

– Se poate și asta. Dar să știți că nu e mai mare puterea celui rău decât a lui Dumnezeu. Dacă dumneavoastră vă veți ruga cu credință, toate farmecele se vor dezlega și este imposibil să nu v-ajute Dumnezeu.

I-am mai spus să postească și să se spovedească. A venit cu mare credință la Maica Domnului și a găsit un om foarte bun. Cu multă emoție îmi spunea după aceea: „Părinte, nici nu știu cum să-I mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului că mi-a rânduit un om așa de bun”.

„Ceea ce este cu neputință la oameni, la Dumnezeu este cu putință”

Au venit la Maica Domnului oameni care trebuia să meargă la operații dificile și nu știau dacă se mai întorc. Oameni pe muchie de cuțit. Și au văzut minuni. Le-a ajutat Dumnezeu și mâna doctorului a fost atât de bine chivernisită de harul Lui, că au reușit operațiile (pe creier, transplant de inimă etc.)

Când vin oamenii și-ți spun: „Minune s-a săvârșit cu mine și cu fiul meu!”, atunci te liniștești și te întărești. Primești putere de a te ruga cu nădejde în Dumnezeu. Și-ți spui: „Greutățile mele parcă-s mai mici față de ale altora”. Greutățile oamenilor (din lume) ne fac pe noi, călugării, să ne rușinăm. Cât suferă ei și cu câtă credință se roagă ei…! Căci omul vine disperat, n-are serviciu, are probleme de sănătate și altele. Trăim niște vremuri grele pentru adevărații creștini, pentru creștinii practicanți. E ultima lor salvare și strigă din tot sufletul, cu toată inima, din tot cugetul, din toată ființa, și atunci se săvârșește minunea. Atunci când vedem asemenea lucrări ale harului dumnezeiesc, ne ajută și pe noi, monahii și ne întăresc în credință.

Credința biruiește întotdeauna. Ceea ce este cu neputință la oameni, la Dumnezeu este cu putință. Maica Domnului are foarte mare putere de a ne ajuta pe noi, indiferent în ce greutăți și necazuri ne aflăm. Rugăciunea cu lacrimi făcută, la orice icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, este de mare ajutor.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,