Minuni ale Sfântului mare făcător de minuni. Nu a lăsat pe nimeni neajutat! Are puteri mari!

Minuni ale Sfântului mare făcător de minuni

Mărturisesc că nici nu terminasem de citit 40 de zile acatistul şi paraclisul Sfântului Efrem şi m-a ajutat să mă angajez.

Mulţumim din tot sufletul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou pentru minunile pe care le-a făcut pentru noi! Mărturisesc că nici nu terminasem de citit 40 de zile acatistul şi paraclisul Sfântului Efrem şi m-a ajutat să mă angajez. Îţi mulţumesc, Sfinte Mucenice Efrem, pentru tot binele pe care îl arăţi oamenilor care ţi se roagă ţie! Amin! (o credincioasă din România, 13 februarie 2014)

Cântec dumnezeiesc şi de necuprins cu mintea este vieţuirea ta pământească, Mare Mucenice Efrem, căci întru revărsările sângelui tău ai potopit nebunia celor care te ucideau, slăvind pe Domnul pentru toate cele rânduite ţie. Fă să izvorască şi întru noi susurul cel dulce al iertării păcatelor, ca primind împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului să fim curăţaţi de toate tainiţele morţii.

***Sfântul Efrem cel Nou – mereu gata să vină în ajutor

Sfântul Efrem cel Nou i-a salvat într-un mod cu totul miraculos, doarece el este mereu gata să vină în ajutorul celor care i-l cer cu mare credinţă.

O tânără a relatat maicilor de la Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri, cum a fost salvată de Marele Mucenic dintr-un accident de maşină.

Tânăra se afla, împreună cu doi colegi, în maşina care îi ducea la şcoală, într-un sat din afară Kalamatei. La un moment dat, maşina a căzut într-o prăpastie adâncă de 35 de metri, după care s-a izbit de trunchiul unui copac. În timp ce se rostogoleau, tânăra a cerut ajutorul Sfântului Efrem cel Nou şi minunea s-a petrecut: elevii au fost salvaţi de la o moarte sigură; mai mult decât atât, nu s-a spart niciun geam şi nimeni nu a fost rănit! Sfântul Efrem cel Nou i-a salvat într-un mod cu totul miraculos, doarece el este mereu gata să vină în ajutorul celor care i-l cer cu mare credinţă.
***

Mărturia unei tinere

Doamne, ajută!

Acum câteva luni eram foarte deznădăjduită, nu de mântuire, ci pentru că nu puteam scăpa de patimile pe care le aveam. Și căzând în genunchi și în lacrimi am strigat la Hristos Domnul spunându-I că nu mai pot, că nu mai pot continua așa, că nu mă pot schimba de ani de zile. I-am spus că nu mi-a trimis niciun om care să mă ajute să mă schimb, să nu mai fiu singură, un om care să-mi semene, care să mă ajute să scap de patimi, cu care să mă înțeleg foarte bine, că nu am primit niciun mire până acum. Apoi am strigat în acea cădere la Sfântul Efrem cel Nou, la icoană, spunându-i: ”O, Sfinte Efrem, te rog, ajută-mă!”. Apoi am strigat iarăși la Hristos Domnul să mă ierte și să facă în așa fel încât să nu-L pierd. Atunci L-am mai rugat ceva care s-a îndeplinit întocmai.

Am dat uitării această rugăciune pentru că nu a fost o cerere, ci o rugăciune deznădăjduită, din cauza patimilor. Dar după foarte puțin timp a intrat în viața mea un om care într-adevăr îmi seamănă în extraordinar de multe lucruri, foarte mult în cele duhovnicești ca aspirație, cu care mă înțeleg foarte bine. Mărturisesc că sigur acesta este răspunsul Sfântului Efrem cel Nou. De când îl cunosc, am scăpat de niște patimi, am primit mai multă putere, sunt mult mai bine. Și simt că eu și acest om suntem ”suflete pereche”; desigur, nu trebuie să credem în existența sufletelor pereche (în Ortodoxie nu există așa ceva), dar aceasta este sintagma pe care se cuvine să o folosesc, alta nu am găsit.

Slavă Domnului pentru toate!

Mulțumesc din inimă Sfântului Efrem cel Nou care mi-a devenit Sfânt ocrotitor, alături de Sfânta Xenia din Sankt Petersburg!

Sursa: Doxologia.ro

Filed under: UncategorizedTagged with: ,