Ne protejăm de tot ce-i rău prin rugăciune

Adesea ne blocăm de răul pe care ni-l fac unii oameni. Nu mai putem să zâmbim, să muncim, să ne odihnim, atunci când suferim o insultă de la cineva. Noi, de fapt, suntem chemați să ne rugăm atât pentru liniștea noastră cât și pentru înțelegerea neputințelor celui care ne-a rănit.

Există oameni răi pe lume și ei fac rău cu ușurință și cu plăcere. E adevărat că în adâncul lor și ei au chipul lui Dumnezeu și că pot deveni buni dacă se întorc la Dumnezeu și se pocăiesc de răutatea lor, dar noi trebuie să învățăm să ne ferim de rău! Ce vom face?

Mai întâi, să ne rugăm în fiecare zi câte o mică rugăciune pentru cei răi și pentru cei buni, că toți suntem oameni și suntem neputincioși în fața ispitelor. Apoi, oamenii răi au fost cei mai răniți în viața lor, în copilăria lor, și fac ce au fost învățați sau obligați să facă. Apoi, să ne așezăm tot prin rugăciune, cât de scurtă, în fiecare dimineață, sub protecția lui Dumnezeu, a Sfântului protector și a Sfântului înger păzitor!
Apoi, oriunde am intra, pentru orice problemă, sau pe oriunde am trece, să ne facem cruce și să binecuvântăm pe cei pe care îi întâlnim și să cerem ajutorul de la Domnul pentru a nu pătimi ceva rău. Nu durează mult o asemenea rugăciune.

(Maica Siluana Vlad, Dăruindu-ne, intrăm în bucuria Lui, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 212)

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,