Nu a cârtit nici când i-au răstignit Fiul.

Nu s-a plâns. Doar a plâns. Și apoi a tăcut. Şi s-a rugat de la trei ani. Deci, de la 3 ani a intrat în Sfânta Sfintelor și s-a rugat. Era cu Dumnezeu de când era pruncă. S-a rugat cu Psalmi, că Psalmii erau rugăciunile cu care s-a rugat Maica Domnului. Și iar a tăcut. Doamne, cât a putut să tacă, deși orice om ar fi întrebat pe Dumnezeu: “de ce?” Dar ea nu.

Ea a înțeles de la 15 ani că a fost aleasă să fie Maica Domnului. Tăcerea ei nu e la îndemna oamenilor. Pentru că vine din credință. Din adevărata credință, nu ceea ce ni se pare nouă că am avea.

Noi nu doar că nu tăcem. Dar cârtim fără oprire împotriva lui Dumnezeu, împotriva Crucii pe care ne-o pune în spate. Chiar și când ne e bine cârtim. Am trăit cele mai bune vremuri din istorie, dar de câte ori ne-am văitat de vremuri, în loc să începem schimbarea cu noi înșine.
Maica Domnului nu a avut nimic de schimbat fiindcă a fost fără de păcat personal, a avut doar păcatul strămoșesc, moștenit de la Adam si Eva.

Dar ea a știut de la 3 ani că ce nu poate omul, se poate la Dumnezeu.

S-a rugat, a tăcut și a iubit oamenii. Noi habar nu avem ce e iubirea. Nici măcar iubirea de copii nu o știm manifesta. Spunem că nu există rețete de crescut copii. Deși există, cum să nu existe? Avem o Maică și Un Tată Ceresc care ne-au dat pe Fiul Lor.

Nu cu “toleranță”, cu control excesiv sau cu “gestionarea emoțiilor” sau cu măsurarea vibrațiilor ni s-a dat nouă mântuirea sufletului, ca posibilitate.

Maica Domnului ne-a iubit.

Fiul lui Dumnezeu ne-a iubit.

Tatăl Ceresc însuși ne-a iubit.

Noi iubim pe cineva doar rugându-ne pentru el fără să îi punem nici o conditie? Nu.
Ne-a devenit tuturor Maică, a plâns pentru noi, a mijlocit la Tronul lui Dumnezeu pentru noi și de spus, doar: “Fie, Doamne, voia Ta!” Iar pentru asta a primit cununa veșniciei lângă Dumnezeu Tatăl și lângă Dumnezeu Fiul.

Dar nouă, oamenilor, Maica Domnului ne-a spus totuși ceva: “Faceți ce vă spune Fiul meu!” Dar am făcut? Eu nu. Maica Domnului a plâns, iar a tăcut și s-a rugat și la 49 de ani, cum făcea de la 3 ani.

Amin!

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,