Papa Francisc regretă că animalele de companie „uneori iau locul copiilor”: Asistăm la o formă de egoism

Suveranul Pontif a lăudat din nou, miercuri, meritele statutului de părinte şi ale adopţiei, însă și-a exprimat regretul că unii oameni nu vor să aibă urmași, iar animalele de companie „uneori iau locul copiilor”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate”, a spus Papa Francisc miercuri, la prima audienţă generală săptămânală din acest an de la Vatican.

Liderul de la Vatican atrage atenția că „aceasta echivalează cu negarea paternităţii şi a maternităţii şi ne diminuează, ne ia umanitatea”. Astfel, „civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate, pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferit”, a adăugat Suveranul Pontif în faţa credincioșilor. Totodată, Papa a îndemnat cuplurile care nu pot avea copii „să ia în considerare adopţia”.

„A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare de a nu avea unul, de a nega statutul de părinte”, a spus papa, făcând apel la credincioşi „să nu le fie frică”. Papa Francisc a denunţat de mai multe ori „iarna demografică” şi scăderea „dramatică” a natalităţii.

Sursa: libertatea

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,