Părintele Calistrat ne vorbește despre ce înseamnă liniştea din interiorul tău

Fericirea înseamnă liniştea din interiorul tău.”

„Nefericirea pleacă de la ambiția de a vrea mai mult decât putem avea.”

Fericirea nu înseamnă sa-ţi faci tu toate plăcerile şi dezmăţurile.

“Omul să fie mulţumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăţia ci liniştea colibei tale te face fericit.” spune Ioan Slavici în Moara cu noroc! Fericirea nu înseamnă sa-ţi faci tu toate plăcerile şi dezmăţurile. Nu poţi mânca cu doua linguri. Fericirea nu înseamnă să nu poţi dormi noaptea de frica averii.. de insuportabilitatea plăcerii.

Fericirea înseamnă liniştea din interiorul tău. Aceasta este ţinta! Cum spune Înţeleptul Solomon: “Casă peste casă vei zidi, averi peste averi, şi nimic nu vei dobândi!” Chiar atunci când crezi, că totul este bine, şi ai realizat tot, atunci vine moartea şi spunea asa: “Unde-i bogatul şi unde-i săracul?” Dintre doua scăfârlii, care este cea parfumata şi care este cea care a trăit modest? Mireasma Duhului Sfânt este mult mai autentică şi mai venerabilă!

MAI POȚI CITI ȘI Părintele Calistrat: “Iată cine urcă cerurile”

Viaţă veşnică, odihnă veşnică, fericire veşnică, bucurie veşnică, lumină veşnică..În Vecii Vecilor! Şi v-am dat acest model, ca să înţelegeţi, ca aceşti sfinţi, şi-au furat raiul cu o zi de nevoinţă şi o noapte de suferinţă! N-au făcut mărturisiri de credinţă, dar nu s-au lepădat de Hristos, crezând cu tărie ca Hristos este Izbăvitorul! Asta ne trebuie şi nouă.. Tărie de Credinţă!”

Filed under: Învățături, Părintele CalistratTagged with: