Părintele Cleopa Ilie: Cui asculta Dumnezeu cererile?

Cui asculta Dumnezeu cererile

Multi cer ajutor si asteaptă minuni de la Dumnezeu, dar putini sânt cei pe care îi miluieste și le asculta rugaciunea, și aceasta pentru ca nu cer ceea ce trebuie spre folos si mântuire sau pentru ca sânt nevrednici de ajutorul lui Dumnezeu și al sfintilor Lui din cauza pacatelor care îi stăpânesc.

De aceea cerem mult, dar primim mai putin pentru ca Dumnezeu face minuni numai cu acei care au credinta tare și se roaga mult cu smerenie, cu lacrimi si cu post.

DOMNUL MILUIESTE SI SFINTII AJUTA cu rugaciunile lor mai întâi pe ACEI CARE SUNT MILOSTIVI în dragoste și-si CRESC COPIII IN FRICA DE DUMNEZEU. Pe acestia îi miluieste mai mult. Cu acestia face adevarate minuni, pentru ca au credinta mai multa, iartă mai mult, iubesc mai mult și au inima smerita.

Sa cerem lui Dumnezeu mai întâi iertarea pacatelor și mântuirea sufletului, iar apoi sa cerem cele pământesti. Sa învatam a ne ruga cu credinta, având drept pilda pe cei orbi vindecati din Evanghelie. Ca aceia mergeau dupa Mântuitorul si strigau cu credinta: Miluieste-ne pe noi, Fiul lui David!
Iar daca Domnul ne va întreba ca si pe aceia: Credeti ca pot sa fac Eu aceasta? noi sa raspundem din toata inima:

,,Da, Doamne! Credem ca Tu ai facut cerul si pamântul! Credem ca Tu ai creat pe ângeri si pe oameni! Credem ca Tu Te-ai întrupat din Fecioara si ai înviat din morti, pentru a noastra mântuire! Credem în Evanghelie si în puterea Sfintei Cruci! Credem în mila si minunile Tale! Revarsa mila si harul minunilor Tale peste noi toti, ca sa Te slavim si sa Te laudam în veci. Amin.”

La Sfântul Botez am fost întrebati: “Te lepezi de satana și de toate lucrurile lui si de toti îngerii lui? De toata slujirea lui?” Iar noi am raspuns: “Ma lepăd!” Iar apoi: “Te unesti cu Hristos?” Si noi am raspuns: “Ma unesc!”
Cu cât vom fi mai sfinti, mai apropiati de Dumnezeu, mai uniti mistic cu Hristos, cu atât diavolii vor fi mai departe de noi, iar atacurile lor vor fi mai neputincioase.

Iar cu cât vom fi mai uniti cu lumea si cu pacatele, cu atât diavolii vor fi mai apropiati de noi si noi vom fi slujitorii lor. Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: