Puterea rugăciunii şi a Sfintei Cruci au fost dovedite ştiinţific

Oamenii se pot vindeca sufleteste si trupeste in biserici, daca se roaga ori ating sfinte moaste. Acest adevar al credintei, nesupus indoielii de cei care cred “in duh si adevar”, a fost dovedit stiintific. „O rugaciune este un remediu puternic, a declarat Valery Slezin, seful laboratorului de neuropsihofiziologie din cadrul Institului de Cercetare si dezvoltare pshioneurologica din Sankt Petersburg.

„Aceasta nu reglementeaza doar procesele din organismul uman, dar, de asemenea, reface structura deteriorata a constiintei.”, a precizat profesorul rus. Profesorul Slezin a facut ceva de necrezut: a masurat puterea rugaciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor calugari care se rugau si a constatat un fenomen neobisnuit – un complet „switch-off” al cortexului cerebral. Aceasta stare poate fi observata numai la copii în virsta de trei luni, atunci cind sint aproape de mama lor în deplina siguranta. O data cu inaintarea in virsta, senzatia de siguranta dispare, creste activitatea creierului, iar ritmul biocurentilor cerebrali devine mai rar, manifestindu-se doar în timpul somnului profund si în timpul rugaciunii. Este un fapt cunoscut ca bolile sunt în mare parte cauzate de situatii negative si agresive care se lipesc de mintea noastra. Cu toate acestea, în timpul unei rugaciune grijile trec in plan secund sau chiar dispar cu desavirsire. Astfel, vindecarea, atit morala si fizica este posibila. 

Chiar si serviciile religioase ajuta la ameliorarea sanatatii. Specialistul Angelina Malakhovskaya de la acelasi institut a efectuat citeva mii de cercetari pentru a afla caracteristicile de sanatate clinica ale credinciosilor, înainte si dupa serviciul religios. S-a dovedit ca o slujba religioasa intr-o biserca normalizeaza tensiunea arteriala. Oamenii de stiinta din Sankt Petersburg au confirmat pe baza experimentelor efectuate ca apa sfintita, semnul crucii si sunetul clopotele bisericii pot avea efecte curative. De aceea, în Rusia, si nu numai, clopotele se trageau întotdeauna în timpul epidemiilor. Gama de ultrasunete a clopotului omoara virusi de fum, icter si tifos exantematic, a declarat Angelina Malakhovskaya. Semnul sfintei cruci este chiar mai eficient: ucide microbii patogene Bacillus (colon si stafilococi), nu numai în apa de la robinet, dar si în riuri si lacuri.

Acesta este mai eficient decit tehnicile moderne de dezinfectarea a dispozitivelor de radiatii electromagnetice. Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de aproximativ zece ani. A facut numeroase experimente descoperind proprietatile bacteriale unice ale apei dupa ce este binecuvintata cu o rugaciune ortodoxa si cu semnul crucii. Studiul a mai observat un nou si necunoscut efect al Cuvintului lui Dumnezeu, de transformare a structurii apei, in special densitatea ei optica in spatiul spectral ultra-violet. Oamenii de stiinta au mai dovedit efectul benefic al rugaciunii si al semnului crucii asupra oamenilor. La toti participantii la teste presiunea singelui s-a stabilizat, iar parametrii s-au imbunatatit. In mod uimitor, parametrii s-au modificat in directia necesara vindecarii: la oamenii hipotensivi presiunea singelui a crescut, iar la hipertensivi a scazut. S-a mai observat ca daca semnul crucii este facut neingrijit si fara sa atinga punctele corespunzatoare – centrul fruntii, centrul plexului solar si umerii – rezultatele pozitive ale testelor sint mai slabe, sau chiar absente.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: