Rugăciune 12 Mai, Rugăciunea Sfântului Ioan Valahul, pentru luminarea gândului

Sfantul Ioan Valahul este cinstit pe 12 mai . Sfantul Ioan s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza. “Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!”. “Ba – raspunde tanarul – stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!”.

Rostește rugăciunea Sfântului Ioan Valahul

„Nevoitorului cel tânăr al lui Hristos, mucenicului Ioan Valahul, cu toţii să-i aducem acum cântare de laudă pentru nevoinţele sale, ca celui ce străluceşte în sfintele lăcaşuri cele de sus; şi ca unui apărător al credinţei şi ajutător întru nevoi, cu mulţumire să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Ioane, noule mucenic al lui Hristos!

Îngerii şi oamenii slăvesc pe Dumnezeu pentru nenumăratele faceri de bine arătate către făpturile Sale, din dragoste nesfârşită şi din milostivire fără de margini. Căci în vremi şi în locuri pe care înţelepciunea Sa nepătrunsă le alege au răsărit luceferi călăuzitori, care să lumineze cărările vieţii noastre vremelnice, îndrumându-ne spre cele nestricăcioase. Ca unuia dintre aceşti aleşi, bineplăcuţi lui Dumnezeu, îţi cântăm ţie, Sfinte Ioane Valahule, laude ca acestea:

Bucură-te, vas ales şi de Dumnezeu preţuit;

Bucură-te, tânăr înţelept şi frumos, prin care credinţa s-a înălţat;

Bucură-te, trandafir odrăslit în pământul Valahiei;

Bucură-te, crin răsădit în grădina cea de sus;

Bucură-te, cel renăscut în duh la Constantinopol;

Bucură-te, că de toate te-ai lipsit, dar pe Hristos ai dobândit;

Bucură-te, cel ce ai înfruntat pe păgâni;

Bucură-te, cel ce ai risipit meşteşugurile satanei;

Bucură-te, părtaş al bucuriilor îngereşti;

Bucură-te, cel ce petreci laolaltă cu toţi sfinţii;

Bucură-te, moştenitor al cereştii Împărăţii;

Bucură-te, Sfinte Ioane, noule mucenic al lui Hristos!

Amin.”

Filed under: Rugaciunea zileiTagged with: ,