Rugăciune 29 aprilie, Rugăciunea către făcătorul de minuni, cel care alungă patimile

Rugăciunea la Sfântul Memnon se rostește la nevoie. Sfântul Cuvios Memnon, făcătorul de minuni, este mai puțin cunoscut, însă a rămas în sufletele credincioșilor drept ocrotitor, cel care alungă patimile.

Sfântul Memnon a luat calea credinței încă de foarte tânăr. A reușit el însuși să-și învingă patimile. Și a ajuns mai târziu mai mare peste călugări. A făcut minuni încă din timpul vieții. Și continuă să le facă și dincolo de moartea trupească. Rugile îndreptate către el nu rămân fără răspuns. Iar Rugăciunea la Sfântul Memnon face minuni mai ales în ziua în care este pomenit sfântul.

Rugăciunea la Sfântul Memnon

„Strălucind Dumnezeiescul har al Preasfântului Duh, purtătorule de lumină, Preacuvioase Părinte Memnon, pe cei ce săvârşesc adormirea ta, prin rugăciunea ta cea minunată, curăţeşte-i de întunericul pati­milor. Având mijlocul tău încins cu fier, spre omorârea patimilor, arătat te-ai îmbrăcat cu nepătimire, Preacuvioase. Fiind iubitor de oamenii cei neputincioşi, ai primit mult har de la Dumnezeu, a tămădui patimile cele netămăduite, preacuvioase.

Împreunându-te cu Dumnezeu prin post şi prin rugăciuni şi prin lacrimi, ai primit har de la Dânsul a tămădui neputinţele şi a alunga duhurile, Preafericite, de Dumnezeu înţelepţite. Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Memnon, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Memnon.

Filed under: Rugaciunea zileiTagged with: , ,