Rugăciune de cerere către Sfântul Grigorie Decapolitul. Spune-o astăzi, 20 noiembrie, și cele mai arzătoare dorințe îți vor fi ascultate

“Fericite Parinte, cine va spune patimirile taie cele din sihastrie? Cine va grai nevointele tale, luptele cu demonii si petrecerea cea grea, lacrimile si zdrobirea inimii, postirea si lipsa de imbracaminte, chinul provocat de gerul noptii si de vanturi, si arsura soarelui? Ai trait in trup ca ingerii si acum pe toti credinciosii cu pomenirea ta ii veselesti. Pentru care roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa-i izbaveasca de isipitele celui viclean, Preacuvioase Grigorie, cu rugaciunile tale.

Toate cele pamantesti le-ai lasat; pe cele stricacioase si trecatoare nu le-ai luat in seama. Cu poruncile lui Domnezeu luminandu-ti sufletul, Fericite Grigorie, impodobitu-te-ai cu stralucirea mintii si in pustie ai voit a te salaslui. Ai iubit desavarsit pe Hristos Care, venind impreuna cu Tatal si cu Duhul, a facut locas intru tine; si har de vinedecari si de minuni ai primit, izgonind duhorile cele rele. Ca te-a preamarit pe tine Hristos Dumnezeu, pe Care roaga-L, Preacuvioase, sa mantuiasca sufletele noastre.

De petrecerea cea impreuna cu ingerii si de lumina vietii vesnice si de viata celor din lumina aducandu-ti aminte, ai fugit din lume si crucea ta cu bucurie luand, Parinte Grigorie, ai urmat Celui ce S-a rastignit pentru tine si, prin aratare de inger, ai luat biruinta asupra demonilor, Preamarite, savarsind minuni, iar acum te veselesti in lumina sfintilor. Pentru aceasta marim pomenirea ta, si ne rugam tie: Roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

Preacuvioase Parinte Grigorie, cu osardie din pruncie spre fapte bune nevoindu-te, te-ai facut vas ales al Sfantului Duh de la Care ai luat lucrarea minunilor, ai indemnat pe oameni sa urasca placerile. Si acum cu dumnezeiasca lumina mai curat fiind stralucit lumineaza si gandurile noastre, ale celor ce cu credinta te laudam pe tine si cu dragoste ne inchinam sfintelor tale moaste.

Prin infranare ai ajuns viata cea desavarsita a faptelor bune; socotind pustia Ierusalimului cel ceresc. Prin multimea ostenelilor ai primit vrednica rasplata; dimpreuna cu incepatoriile cetelor ceresti te bucuri, Preafericite, fiind mostenitor al bunatatilor, celor vesnice si locuitor al Imparatiei cerului. Pentru aceasta, purtatorule de Dumnezeu Grigorie, roaga-te Mantuitorului Hristos sa impace lumea si sa mantuiasca sufletele noastre.

Amin.”

Filed under: Rugaciunea zileiTagged with: