Rugaciunea a noua, catre Sfantul Inger pazitor:

Ingerul lui Hristos cel Preasfant, catre tine cad si ma rog, pazitorul meu cel sfant, care esti dat mie de la Sfantul Botez spre pazirea sufletului si pacatosului meu trup.

Iar eu, cu lenea mea si cu obiceiurile mele cele rele, am maniat preacurata lumina ta si te-am izgonit de la mine cu toate lucrurile cele de rusine : cu minciunile, cu clevetirile, cu pizma, cu osandirea, cu trufia, cu neplecarea, cu neiubirea de frati si cu tinerea de minte a raului, cu iubirea de argint, cu necuratia, cu mania, cu scumpetea, cu mancarea cea fara de satiu, cu betia, cu multa vorbire, cu gandurile cele rele si viclene, cu obiceiurile cele rele si cu indraznirea spre pacate, avand deosebita voire spre toata pofta cea trupeasca.

O! rea voire a mea, pe care nici dobitoacele cele necuvantatoare nu o au! Dar cum vei putea sa cauti spre mine, care ma aflu cazut in pacate ? Sau cu ce ochi, Ingerul lui Hristos, vei cauta spre mine, cel ce m-am impleticit asa rau in lucruri intinate ? Sau cum voi putea sa-mi cer iertare faptelor mele celor amare, rele si viclene, in care cad in toate zilele si in tot ceasul!

Cad dar inaintea ta si ma rog, pazitorul meu cel sfant, milostiveste-te spre mine pacatosul robul tau. Fii mie ajutator si sprijinitor asupra pizmasului meu celui rau, cu sfintele tale rugaciuni, si Imparatiei lui Dumnezeu ma fa partas, cu toti sfintii, acumm si pururea si in vecii vecilor.

Amin.

Filed under: RugaciuniTagged with: , ,