RUGĂCIUNILE care îl alungă pe cel rău! Vorbele care ÎL SPERIE PE NECURATUL

Odata, pe cand fericitul Ioan Bostrinul se afla cu treburi in Antiohia Siriei, au fost duse la el 4 femei demonizate, care spuneau multe, fiind inraurite de diavoli.

Ioan, ascultandu-le, le-a intrebat despre diferite lucruri, cum ar fi caderea demonilor din rai, despre fructul pe care l-a mancat Adam, despre sarpe si altele, pe care nu le vom spune aici, din pricina slabiciunii multora. insa, pe doua dintre acestea, care sunt spre zidirea sufletului, le vom povesti in continuare.

– Va e frica de rugaciunea imparateasca „Tatal nostru”, de Psalmul 90 „Cel ce locuieste intru ajutorul Celui-Preainalt” si de „Cu noi este Dumnezeu” al proorocului Isaia?

– Da, au raspuns femeile demonizate, pentru ca rugaciunile acestea sunt de folos.

– Dar de „Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii…” (rugaciunea Sfintei Cruci)?

– inceteaza, nu mai spune cuvintele astea, au strigat demonii. in toata Scriptura nu este vreun alt cuvant care sa ne zadarniceasca puterile precum acesta!

– De care lucruri ale crestinilor va temeti?

– Aveti, intr-adevar, trei lucruri mari: unul ce-l purtati la gat, cu unul va scaldati in biserica, si altul cel pe care il mancati la Liturghie.

Se refereau la Sfanta Cruce, la Sfantul Botez si la Sfanta impartasanie.

– Din acestea trei, de care va temeti mai mult?

– Daca paziti bine lucrul cu care va impartasiti, nimeni dintre noi nu va putea face rau vreunui crestin.

Cuviosul Ioan L-a slavit pe Dumnezeu pentru cele auzite si a intrebat iarasi:

– Ce religie iubiti mai mult dintre cele care exista pe lume?

– Le iubim pe cele care n-au niciunul din cele trei lucruri pe care le-am spus si care nu-L marturisesc ca Dumnezeu sau Fiu al lui Dumnezeu, pe fiul Mariei.

– Dar voi cum de L-ati marturisit ca Fiu al lui Dumnezeu atunci cand I-ati spus: „Ce ai cu noi Iisuse, Fiul lui Dumnezeu?”

Atunci demonii au tacut pentru putin si dupa aceea au raspuns:

– Am spus ca este Fiul lui Dumnezeu nu pentru ca am vrut, ci pentru ca ne-a silit puterea Lui. si asta pentru a-i rusina pe iudeii, care-L huleau si-L numeau nelegiuit.

Pe acestea si multe altele le-au descoperit diavolul prin gura demonizatilor in fata multora, care au spus si altora ce-au vazut si au auzit.

Filed under: Citate religioase, RugaciuniTagged with: