Rugăciunea de seară, te ajută să te liniștești și să ai un somn bun

Doamne Dumnezeule primește nevrednica mea rugăciune și iartă-mă pe mine nevrednicul și păcătosul rob tău,de tot ce am greșit în aceasta zi: fie cu gândul, cu cuvântul ,cu fapta sau ,cine știe, ce nimicuri sau vrajba am făcut.

De aceea, osândit și cu lacrimi vin sa ma închin sfintei tale icoane și ma rog Tie Tata lui , Fiului și Sfantului Duh, asculta glasul rugăciuni mele și primește-mi rugăciunea mea de seara.

Eu ca un om am greșit, iar Tu, ca un Dumnezeu bun și iubitor și multmilostiv de oameni, iartă-mă.

Alunga de la mine: toate duhurile rele, mândria, necumpătarea, neiubirea de frați sau ținerea de minte a faptelor rele și pierzătoare de suflet și întărește-mă în dreapta credința și pogoară milele tale peste mine păcătosul și nevrednic rob al tău.

Dăruiește-mi somn liniștit, cuget curat, minte treaza și luminată. Pogoară de sus Harul tău și Duhul tău cel Sfant nu îl lua de la mine, că în toate zilele și nopțile vieți mele să mă rog Tie Dumnezeule împreună slăvit cu Fiul și cu Duhul Sfant, Treimea Cea de viață făcătoare și nedespărțită. Doamne eu nu știu ce îmi este de folos sau de trebuința dăruiește-mi ceea ce păcătosul și nevrednicul robul tău nu știe a cere. 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu ,iți mulțumesc ca nu m-ai pierdut și te-ai milostivit de mine în ziua care a trecut. Te rog păzește-mă și în aceasta noapte ,pogoară milele Tale peste mine păcătosul și nevrednicul robul Tău. Slava Tatălui și Fiului și Sfantului Duh. Amin!

Filed under: Rugaciunea de searaTagged with: ,