S-a decis. Credincioșii au interzis la slujba de Înviere. Paștile și Sfânta Lumină, primite fără a ieși în stradă

Marcel Vela a făcut o declarație de prespe tema acordului MAI – BOR. Ministrul de Interne a declarat că Slujba de Înviere se va face fără credincioși.

Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR și prevederile ordonanțelor militare privind reuniunile publice, fără participarea credincioșilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcașurilor de cult

Pâinea sfințită va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntari, vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, între 8-17:00 și în prima zi de Paști, între 6-12:00, la solicitarea credincioșilor.

Lumina va fi distribuită sâmbătă, începând cu ora 20:00

Credincioșii vor primi Paștile sau Sfânta lumină din pragul casei, fără a ieși în stradă

În spitalele fără preot și în centrele sociale și de carantină Lumina va fi distribuită de cadre ale MAI

Klaus Iohannis a criticat acordul MAI-BOR

Pe un ton cât de poate de ferm, șeful statului a cerut miercuri guvernului României să renunțe la acordul încheiat cu Patriarhia Română, pentru noaptea de Înviere.

Șeful statului a fost luat prin surprindere de măsurile anunțate de ministrul de interne. Încă de dimineață a convocat la Cotroceni o întâlnire cu o parte dintre membrii cabinetului și, înainte de a intra la discuții cu aceștia, le-a trasat public sarcinile.

Klaus Iohannis, președintele României: „Voi solicita prim-ministrului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului și să găsească o formulă care respectă principiul „stați acasă”. Vă spun același lucru ca OMS și specialiștii, stați acasă, altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări”.

Filed under: SarbatoriTagged with: