Să învățăm să iubim. Dragostea ne aseamănă cu Dumnezeu

Să iubim noi primii. Să nu cerem să ne iubească alţii întâi. Să iubim noi primii. Să nu ne gândim dacă alții ne iubesc. Să ne rugăm şi să iubim.

Dragostea, încet-încet, ne aseamănă cu Dumnezeu, Dragostea acoperă greşelile fratelui nostru; dacă însă este puţină, găseşte multe greşeli la ceilalţi.

Cel mai corect este aşa: să nu ne intereseze dacă oamenii ne iubesc, ci dacă noi iubim pe Hristos şi pe oameni.

Noi să ne facem datoria.

În felul acesta sufletul nostru se umple de dragoste. Şi aceasta este taina care aduce pace şi care nu ne zdrobeşte sufletul în momentul în care ceilalţi nu răspund iubirii noastre.

Creştinul nu trebuie să urmărească mântuirea proprie de unul singur, independent de mântuirea fraţilor săi. În acest sens Sfântul Antonie ne spune: „de la aproapele tău este viaţa şi moartea” şi iarăși: „dacă vom câştiga pe fratele, pe Dumnezeu vom câştiga”. ÎL IUBIȚI pe Dumnezeu? Dacă ați intrat într-o relație dedicată lui Dumnezeu, răspunsul dvs. este cu siguranță un afirmativ – și pe bună dreptate! Este firesc să-l iubim pe Dumnezeu. Dragostea noastră pentru Dumnezeu este un răspuns la dragostea sa măreață pentru noi.

Sursa: randuripentrutine

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,