„Sfânta Cuvioasă Parascheva adună popoarele în comuniune de rugăciune”

În cuvântul său, Părintele Patriarh a evidenţiat că Ocrotitoarea Moldovei, aşa cum mai este cunoscută, îi ajută pe toţi oamenii care îşi îndreaptă rugăciunile către ea.

Sfinţii, din orice neam ar fi ei, sunt sfinţii lui Dumnezeu şi îi ajută pe toţi oamenii smeriţi care cu evlavie multă cer ajutorul sfinţilor. De aceea, Sfânta Cuvioasă Parascheva adună popoarele în comuniune de rugăciune, în unitate frăţească. Adună laolaltă pe români, bulgari, greci, sârbi şi pe toţi cei care o cinstesc cu multă evlavie. Sfânta Cuvioasă Parascheva este mult folositoare pentru toţi creştinii, dar mai ales pentru toţi cei care au evlavie deosebită faţă de ea. Sfânta a fost tânără când a trecut la viaţa veşnică. Se vede aceasta mai ales la Iaşi în perioada examenelor când studenţii, cu multă evlavie, cer ajutorul ei ca să reuşească la examene. De asemenea, sunt oameni bolnavi care vin de la depărtări mari ca să primească ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva, a spus Preafericirea Sa.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este ocrotitoarea a sute de biserici din țară și străinătate, a precizat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este mult cinstită prin numărul mare de biserici închinate ei, în toată ţară fiind peste 450 biserici care o au ca ocrotitoare. Numai în Bucureşti sunt 24 biserici care au primul sau al doilea hram Sfânta Cuvioasă Parascheva. Din anul 2008 şi acest Paraclis patriarhal din Reşedinţa Patriarhală a primit-o ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ţinând seama că Mănăstirea din această Reşedinţă este dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva şi în ea se roagă cu sfinte rugăciuni de zi şi noapte maicile care ostenesc aici.

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,