Tinerii trebuie să se încreadă în Dumnezeu pentru a se liniști

Tinerii trebuie să se încreadă în Dumnezeu pentru a se liniști, deoarece Bunul Dumnezeu ca un Părinte iubitor acționează acolo unde noi, omenește, nu putem face nimic. Nu trebuie să se grăbească să ia hotărâri „necoapte” pentru viața pe care o vor urma.

Tinerii trebuie să se încreadă în Dumnezeu pentru a se liniști, deoarece Bunul Dumnezeu ca un Părinte iubitor acționează acolo unde noi, omenește, nu putem face nimic. Nu trebuie să se grăbească să ia hotărâri „necoapte” pentru viața pe care o vor urma. Cunosc tineri care se neliniștesc mult și încearcă să-și rezolve toate problemele dintr-odată. În cele din urmă se încurcă și își părăsesc studiile.

Căci având, de pildă, de terminat facultatea, ei se neliniștesc peste măsură pentru viitorul lor, își amână studiile și în cele din urmă se încurcă și mai rău. Nu se fac toate deodată și nici nu se rezolvă astfel problemele. Pentru a reuși în ceea ce vor, trebuie să facă o curățenie generală înlăuntrul lor și să pună lucrurile în rânduială.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Viața de familie, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 20)

Filed under: ÎnvățăturiTagged with: ,